miercuri, 15 decembrie 2010

SEMNIFICATIA NUMEROLOGICA A ANULUI 2011 (II)

O alta realitate de care limba ebraica ne va ajuta sa devenim constienti, este marea asemanare dintre cuvintele Poarta-Dalet si Cunoastere- Daat, diferentiate printr-o singura litera, Ain, litera mediana. In cuvantul "cunoastere", litera Ain simbolizeaza "sursa" din care Omul trebuie sa-l dobandeasca in timp ce inainteaza pe drumul desavarsirii. In cuvantul "poarta", litera Lamed, simbolizeaza "calauza" pe acest drum.
"Cel ce cunoaste", trece prin "poarta" intre cele doua litere Dalet si Tav, a caror unire constituie cuvantul format din cele doua litere care semnifica Legea. Daca trece prin poarta fara a tine seama de Lege, fara a i se conforma, este nimicit de complexul energetic nou la care poarta are acces; este "omorat'' fulgerator de focul realitatii pe care o intalneste si pe care structurile sale intime si profunde n-o pot suporta.
Omul nu poate trece asadar de Poarta decat pentru a intra in Cunoastere care, si de acesta data, este nu cunoasterea intelectuala, ci experienta traita. A parasi primul etaj al Existentei pentru a intra in Fiinta, a trece prin "Poarta Oamenilor", inseamna a parasi ignoranta pentru a trai.
Cine poate trece prin aceasta Poarta? Este poarta cea mai ingusta din existenta fiecaruia dintre noi. Este o noua nastere! O data trecut de aceasta Poarta, Omul poate urca cele dousprezece trepte ale celor 12 vertebre dorsale. Aceasta trecere in Patrulater- singura intrupare adevarata- se efectueaza in toate traditiile sub semnul dousprezecimii: de la cele douasprezece luni ale anului, cele 12 munci ale lui Hercule, pana la sosirea in Ierusalimul Ceresc, cu cele 12 porti ale sale, prefigurate de cele 12 triburi ale lui Israel si, dupa ele, de cei doisprezece apostoli din traditia crestina.
In anul ce vine, nu ne ramane decat sa incercam sa trecem prin Poarta Oamenilor, cu multa Cunoastere, Smerenie, Iubire, si Rabdare. Nimic nu poate sa se transforme, sa creasca, daca samanta cazuta in pamant bun, nu "moare intru' pacat, ca sa reinvie intru' virtute", pe calea Mantuirii.
Sa aveti un an bun, binecuvantat, si fie ca noi toti sa ne imbracam in Lumina Divina A Sfintei Treimi!

Un comentariu:

  1. Milos Florin: ...respect deosebit pentru aceasta initiativa nobila si luminata! ;)

    RăspundețiȘtergere